Jack Daniel’s designuje kytaru za pomoci fanoušků

úterý, 23. září 2014, 09:57 Aktuality, Internet & Mobil, Reklama MediaGuru

Whiskey Jack Daniel’s nedávno představila projekt „Jackova kytara“. Za spolupráce kytarářů ze společnosti Prochazka Custom Guitars a designérů Ronyho Plesla a Jakuba Janďourka v něm vzniká unikátní kytara obsahující lahev Jack Daniel’s.

Celý proces výroby kytary od výběru dřeva, přes design lahve až po hotový nástroj zachycuje několikadílný dokument, jenž je k vidění na stránkách www.jackovakytara.cz.

JackDaniels3

Podobu kytary mohou do 25. září ovlivnit i fanoušci značky na Facebooku, a to prostřednictvím webové aplikace Nadesignuj Jackovu kytaru. V aplikaci mohou vytvořit spolu v reálném čase originální kresbu, která bude následně pomocí airbrushe přenesena na tělo kytary. Poprvé je zde využita technologie tzv. kolaborativního kreslení, která umožňuje naživo kreslit spolu s ostatními na jedno „plátno“. Dosud se do aplikace zapojilo více než 2 500 uživatelů, 700 z nich se podílelo na designovém návrhu.

Výsledky tzv. kolaborativního kreslení

JackDaniels

JackDaniels2

Projekt je propagován na Facebooku, prostřednictvím opinion leaderů z oblasti kultury, hudby či designu a také přes PR aktivity. Za kreativou kampaně stojí agentura Zaraguza. 

-kch-