Krátkému filmu loni vzrostly tržby, ale klesl zisk

neděle, 28. září 2014, 17:41 Aktuality MediaGuru

Filmová a produkční společnost Krátký film Praha (KF Praha) loni zvýšila tržby na 13,1 milionu korun z 11,5 milionu o rok dřív. Zisk firmy ale klesl na 81.000 korun z předloňských 1,4 milionu Kč. ČTK informaci získala z výroční zprávy akciové společnosti KF Praha, která sídlí v Olomouci.

Hlavní část tržeb loni společnost KF Praha získala z prodeje vysílacích práv v Česku a zahraničí. Na tyto aktivity připadlo 11 milionů korun tržeb. Ze spolupráce s kiny firma utržila milion korun.

KF Praha je produkční společnost se zhruba padesátiletou zkušeností ve filmovém průmyslu. Firma točí řadu filmových žánrů, mezi které patří například dokumenty, výukové filmy, multimediální programy, hrané filmy a reklamy.

KF Praha má rozsáhlý archiv, který obsahuje zhruba 40.000 titulů. Firma má sídlo v Olomouci od konce roku 2005, dříve sídlila v Praze. V Olomouci rovněž sídlí společnost Krátký film Produkční, která je stoprocentním vlastníkem KF Praha.

Pod Krátký film Praha spadá Studio Bratři v triku, Studio loutkového filmu, Studio J.A.Komenského, Studio HaD a Studio Kunc. Studia se zaměřují na loutkový film, dokumentární tvorbu, zakázkové filmy a videopořady.

-čtk-