Reflex mění strukturu, rozšiřuje tým

sobota, 06. září 2014, 08:49 Tisk MediaGuru

Po Steigerwaldovi a Perglerovi nastupuje do redakce Reflexu Veronika Bednářová.

Týdeník Reflex v posledních měsících mění postupně svou podobu a rozšiřuje tým. Reaguje tím na nové majitele, kterými se na sklonku loňského roku stali Daniel Křetínský a Patrik Tkáč.

„Během léta jsme v redakci spontánně nastoupili cestu, jež by se dala označit sloganem ,back to basis‘. Jinak řečeno, návrat ke kořenům s ohledem na mediální kontext, pro nějž je typický nástup digitálních médií a zrychlený životní styl,“ píše v editorialu aktuálního čísla vedoucí politické rubriky Reflexu Bohumil Pečinka a poukazuje na návrat k silným reportážím a větším obrazovým plochám. „Ty kořeny bychom mohli označit šesti slovy: klasicky liberální, antiautoritářský, otevřený, názorový, polemický a překvapivý,“ dodává Pečinka.

Personálně se tým Reflexu rozrostl. Z MF Dnes přišel komentátor Karel Steigerwald, z ekonomického týdeníku Euro Tomáš Pergler, předtím televizní reportér Petr Vrabec. Od září do redakce nastupuje reportérka a divadelní kritička Veronika Bednářová, která dříve psala pro Lidové noviny a Lidovky.cz. Z fotografů s Reflexem spolupracuje již několik měsíců Jiří Turek a Jana Jabůrková, od září rozšíří fotooddělení také fotoprodukční Ilona Proboštová. Další akvizice budou podle Pečinky následovat v reakci na změnu struktury Reflexi.

-kch-