SPVR: Hudeček má kampaň na nosičích JCDecaux

středa, 24. září 2014, 10:11 Aktuality, Outdoor MediaGuru

Svaz provozovatelů venkovní reklamy (SPVR) upozorňuje na to, že se lídr pražské kandidátky TOP 09 Tomáš Hudeček objevil se svou volební kampaní na reklamních nosičích společnosti JCDecaux.

JCDecaux

Hudečkova kampaň běžela od začátku září také na nosičích konkurenční skupiny BigBoard, ta však jeho plochy 11. září přelepila v návaznosti na umístění hypercubes v centru Prahy, které svými rozměry neodpovídají novým Pražským stavebním předpisům. V úterý 23. září však soud pro Prahu 4 vydal předběžné opatření, že BigBoard musí reklamu TOP 09 na svých 32 billboardů vrátit. Skupina se rozhodnutí soudu podvolí.

Právě kvůli předpisům, které omezí reklamní plochy nad šest metrů čtverečních, se již několik týdnů táhne spor mezi primátorem a skupinou BigBoard, potažmo SPVR.

Svaz před časem spustil kampaně „Okradená Praha“ a Praha podle Hudečka“, v níž kritizuje jednak předpisy, jednak smlouvu mezi Prahou a firmou JCDecaux, Městský mobiliář. Podle svazu dopomohou nové předpisy této francouzské společnosti k monopolu venkovní reklamy v Praze.

-kch-