ČT na jaře 2015 odvysílá první historickou reality show

středa, 29. října 2014, 09:58 TV MediaGuru

Ostravské studio České televize dokončilo natáčení reality show Dovolená ve starých časech.

Česká televize na jaře příštího roku odvysílá historickou reality show s názvem Dovolená ve starých časech. Ostravské studio ČT pořad dotočilo. Pořad se od srpna natáčel dva měsíce ve Starých Hamrech v Beskydech.

Tři generace jedné rodiny dva měsíce žily izolovaně na horské samotě. Dopředu nevěděly, do jaké doby se dostanou. Zážitky sedmičlenné rodiny byly nakonec umístěny do doby protektorátu.

Během dvouměsíčního natáčení se odehrála celá druhá světová válka, od založení protektorátu až po osvobození. Rodina tak zažila návštěvy proněmeckého starosty a partyzánů i násilnou kontrolu gestapa, které hledalo právě partyzány. Rodina se navíc sama starala o svou obživu.

„Scénář, který vychází z dobových kronik, místních reálií a historických faktů, vystavuje rodinu vypjatým okamžikům a ověřuje, zda by současní lidé obstáli v situacích, které zakoušeli naši prarodiče,“ uvedla kreativní producentka Lenka Poláková.

Pořad Dovolená ve starých časech je volně inspirován obdobnými zahraničními formáty. Divákům nabízí pohled na dnešní životy v porovnání s životní realitou předků. Vznikal za spolupráce s historiky a architektem, s tvůrčím týmem spolupracoval i psycholog. Autorkou projektu a zároveň režisérkou byla Zora Cejnková. Pořad vznikl v Tvůrčí producentské skupině Lenky Polákové.

-mav-, -čtk-