Maňák a Čep spustili online deník Svobodný monitor

čtvrtek, 09. října 2014, 08:34 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Nový ekonomicko-politický deník s názvem Svobodný monitor zahájil ve středu 8. října oficiálně provoz. Vydavatelem a šéfredaktorem je dlouholetý novinář Martin Maňák (Český rozhlas, Český deník, Lidové noviny, TV Nova, poté mluvčí České spořitelny). O novém projektu mluví jako o nezávislém a „důsledně nebulvárním“.  Vedle ekonomicko-politických témat se chce soustřeďovat na zprávy z byznysu, názorovou publicistiku i ekonomická data.

„Přinášíme čtenářům atraktivní a nekompromisně objektivní žurnalistiku zbavenou mýtů, dogmat i jakékoliv politické propagandy,“ prohlásil Maňák.Deník se chce zaměřovat na seriózní byznysové a ekonomicko-politické zpravodajství, analýzy a datové podklady. „Čtenáři u nás nejsou obtěžováni bulvárnostmi ani informačním balastem,“ dodal.

Pilířem deníku mají být i informace o trzích, daních a veřejných rozpočtech. „Zásadní důraz klademe na pokrytí událostí a klíčových zpráv o podnicích a firmách u nás i ze zahraničí. Vedle toho systematicky sledujeme problematiku regulací soukromého podnikání i běžného života obyvatel, stejně jako témata týkající se daňové zátěže a zadlužování státních institucí na úkor obyvatel,“ uvedl dále.

Podstatnou součástí deníku je publicistika, která se, vedle aktuálních témat, v komentářích věnuje problémům ochrany soukromého vlastnictví, základních svobod obyvatel i postavení občanů v politickém systému Evropské unie.

Vydavatelem deníku Svobodný monitor je společnost Svobodný monitor s.r.o. Jejím jediným (100%) společníkem je firma Svobomedia, jejímiž vlastníky jsou Martin Maňák (66 %) a podnikatel Jan Čep (34 %) - pozn. nejde o Jana Václava Čepa.

-mav-