MOV chce vlastní online sportovní kanál

středa, 15. října 2014, 14:31 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) chce mít vlastní online kanál. Věří, že jeho spuštěním překoná do roku 2024 příjmy z celosvětového reklamního programu v hodnotě převyšující 2 miliardy dolarů. 

Nový Olympijský kanál je jedním z hlavních bodů, jenž bude v prosinci předložen ke schválení MOV na mimořádném zasedání. Pokud členové MOV online program odsouhlasí, bude v provozu od roku 2015. Výkonný ředitel MOV pro televizi a marketing Timo Lumme uvedl, že v horizontu prvních deseti let si tento projekt vyžádá investice v řádu stovek milionů dolarů a bude se vyvíjet s tím, jak se budou měnit způsoby využití nových médií.

„Je to revoluční plán, který však kopíruje velkou dynamiku nových médií a to jak z pohledu vývoje, možností, tak i jejich sledovanosti. MOV disponuje obrovským archivem, který je jednou z hlavních oblastí, o nichž se v souvislosti s online kanálem hovoří,“ říká marketingový ředitel Českého olympijského výboru Marek Tesař a upozornil i na lukrativní příjmy z televizních práv: „ Logicky MOV nebude chtít tento zdroj svých příjmů nijak ohrozit. Je nutné celý záměr chápat jako doplněk ke klasickému televiznímu vysílání a jako možnost větší prezentace i menších olympijských sportů.“

Největší partneři MOV v rámci svých smluv vyplatí v aktuálním cyklu do olympijského roku 2016 miliardu dolarů a další plnění v naturáliích. Spuštění nového kanálu by výrazně zrychlilo růst marketingového programu MOV, který byl v poslední době upozaděn příjmy z vysílacích práv olympijských her a různých domácích partnerství.

-kch-