První vydání magazínu Téma jde do prodeje

čtvrtek, 02. října 2014, 14:50 Tisk MediaGuru

Od pátku 3. října se začíná prodávat nový týdeník mediální skupiny Mafra.

První společensko-zpravodajský týdeník mediální skupiny Mafra s názvem Téma vstupuje na tištěný trh. Magazín chce pokrývat široké spektrum oblastí od politiky, byznysu, kultury, přes životní styl a sport. Důraz chce klást také na témata o zdraví a vědě, bydlení či módě.

Mafra přitom přiznává, že pro svůj nový magazín aplikuje model magazínu News, nejprodávanějšího časopisu v Rakousku, nebo magazínu Plus 7 dní, který vychází na Slovensku. Ambicí Mafry je s novým titulem zamířit do segmentu seriózních magazínů.

„Je možné psát důvěryhodné, informacemi podložené texty, ale současně být srozumitelný a zábavný, což dnešní čtenáři od časopisů očekávají,“ představil vizi nového titulu letos v srpnu František Nachtigall, ředitel pro strategii vydavatelství Mafra, který je autorem konceptu nového titulu.

Premiérové vydání vychází s ústředním rozhovorem s Janou Nagyovou Nečasovou. Rozhovory mají být jedním ze stěžejních žánrů týdeníku. Téma chce každý týden přinášet minimálně tři velké rozhovory.

Premiérová titulní strana magazínu Téma, 3. říjen 2014

Tema_Clanek

Náhled vnitřní dvoustrany magazínu Téma

Tema_Dvoustrana

Šéfredaktorem týdeníku je Zdeněk Šustr (naposledy zástupce šéfredaktora týdeníku Týden), jeho zástupcem Lubor Černohlávek (naposledy šéfredaktor serveru Tn.cz). Redakci tvoří např. Petr Kolář, Josef Hympl, Václav Maletínský, Milan Eisenhammer, Veronika Tardonová, Lukáš Kašpar, Silvie Králová a Ahmed Chaibi.

Týdeník startuje v nákladu 75 tisíc výtisků, v prodeji je za 25 Kč. Pro předplatitele je cena výhodnější o 5 Kč. Rozsah časopisu je 76 stran. Svým grafickým zpracováním připomíná titulní strana nového týdeníku Mafry legendární zpravodajský časopis Time. 

V portfoliu Mafry jde o první samostatný tištěný týdeník vedle magazínů deníkových titulů (MF Dnes, Lidové noviny) a bezplatných týdenních novin 5plus2. Mafra dřív vydávala několik magazínů (Filter, Yop, Mobil hry, Svět mobilů), postupně ale jejich vydávání zastavila.

Na podporu nového týdeníku byla spuštěna i mediální kampaň. Zahájila už ve středu televizními spoty, doplňuje ji tištěná autoinzerce, rádia a outdoorové nosiče.

-mav-