Slovenský Ringier je prý na prodej, informaci popírá

pondělí, 20. října 2014, 13:54 Aktuality, Tisk MediaGuru

Největší slovenské vydavatelství Ringier Axel Springer Slovakia, kterému patří mimo jiné nejčtenější deník Nový čas, možná změní majitele. Dnes o tom na svém webu informovaly Hospodárske noviny s tím, že zájemci pocházejí z okruhu finanční skupiny J&T. Ta to ale popřela. Také samotné vydavatelství na dotaz ČTK odmítlo informace, že je na prodej.

"Skupina J&T ani Patrik Tkáč vydavatelství Ringier Axel Springer Slovakia nekupují," uvedla finanční korporace. Právě o Tkáčovi se v souvislosti s možným obchodem spekulovalo. Hospodárske noviny o údajném zájmu J&T o Ringier Axel Springer informovaly již na počátku září.

Tkáč spolu s podnikatelem Danielem Křetínským loni koupili českou divizi vydavatelství Ringier Axel Springer, které se následně přejmenovalo na Czech News Center. To vydává deníky Blesk, Aha!, Sport, časopisy Reflex, ABC, GEO, Blesk pro ženy, Blesk Hobby či Svět motorů.

Ringier Axel Springer Slovakia označil informace o chystané změně svého vlastníka za fámy. "Švýcarsko-německý majitel slovenského mediálního domu Ringier Axel Springer nevede žádná jednání na téma odprodeje slovenských aktiv," sdělila ČTK mluvčí slovenské divize Ringieru Ivana Špotáková.

Pokud by byl vydavatelský dům Ringier Axel Springer Slovakia skutečně prodán, byla by to další významná změna na slovenském mediálním trhu. V září finanční skupina Penta oznámila, že ve spolupráci s nizozemskou investiční společností V 3 Media Holdings ovládne druhé největší vydavatelství na Slovensku, společnost 7 Plus, jakož i dalšího vydavatele Trend Holding.

V polovině října zase německá skupina Rheinische Post Mediengruppe oznámila, že svůj poloviční podíl ve vydavatelství Petit Press prodává slovenské firmě Namav, opírající se o finanční podporu Penty. Petit Press vydává mimo jiné přední celostátní list Sme, jehož redaktoři kvůli akvizici hromadně podali výpovědi.

-čtk-