Vítězem Makro Dobrý podnikatel je výrobce tiráží

pátek, 10. října 2014, 17:13 Aktuality, Marketing MediaGuru

Společnost Makro Cash & Carry vyhlásila vítěze prvního ročníku své soutěže Makro Dobrý podnikatel, v níž oceňuje podnikatele, které dělají ve svém podniku i něco navíc. Soutěž je určena pro firmy do 30 zaměstnanců, letos se do ní přihlásilo více než 130 podnikatelů.

Vítězem se stala firma Skloart Jitky a Richarda Kantových z Lubence, jež se věnuje výrobě a restaurování uměleckých vitráží. Ve volném čase opravují manželé kostel s gotickým presbytářem a jejich práce bude reprezentovat Českou republiku na výstavě EXPO 2015.

„Příběh Kantových má náboj a dokazuje, že s dobrým nápadem se dá podnikat všude a ještě u toho dělat něco pro ostatní,“ komentuje výsledky člen poroty Jan Žák, ředitel nákupu v Makro.

Cenu veřejnosti získal Luděk Bil z Přerova, majitel Gastrocentra Moravia. Kromě kuchařského studia vede řadu kuchařských soutěží a předává své znalosti na školeních. V Přerově podporuje organizace pro handicapované a připravuje občerstvení na jejich akce.

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR udělila zvláštní ocenění majitelce pražírny kávy Aleně Fuksové. Ve své pražírně kávy zaměstnává mentálně handicapované z Domova na rozcestí ze Svitav.

Slavnostní vyhlášení prvního ročníku soutěže Makro Dobrý podnikatel proběhlo 9. října v prostorách Národního domu na Vinohradech v Praze.

-kch-