Empresa přijde s novým časopisem Gala Sedmička

úterý, 11. listopadu 2014, 14:23 Tisk MediaGuru

Magazínové portfolio Empresy od prosince rozšíří společenský čtrnáctideník Gala Sedmička.

Vydavatelství Empresa Media začne od prosince vydávat nový magazín, společenský čtrnáctideník Gala Sedmička. Má jít o společenský titul se zaměřením na život hvězd a celebrit.

„Primárním cílem nového časopisu je doplnit portfolio Empresy o další vysokonákladový titul," zdůvodnil pro MediaGuru.cz generální ředitel Empresa Media Daniel Köppl. Empresa počítá s tištěným nákladem na úrovni 100 tisíc výtisků, prodejní cena je nastavena relativně nízko – představuje 19 Kč.

Empresa už v současnosti vydává bulvární týdeník Sedmička. Nový čtrnáctideník by se zacílením měl pohybovat výš ve společenském segmentu. Z větší části ho bude připravovat redakce Sedmičky, titul povede její šéfredaktor Miroslav Graclík.

Čtrnáctideník Gala Sedmička bude pravděpodobně chtít využít toho, že ze segmentu společenských čtrnáctideníků se stáhl magazín Glanc (vydavatelství Astrosat), který od letošního září přešel mezi lifestylové měsíčníky.

Gala Sedmička v portfoliu Empresy doplní jak týdeník Sedmička, tak další tituly (např. týdeníky Týden, Instinkt či MarketingSalesMedia). Název Gala odkazuje k nadnárodní značce společnosti Gruner+Jahr, podle našich informací ale časopis nebude v Česku vycházet v licenci. Lišit se má i svým konceptem.

Podoba titulní strany připravovaného titulu Gala Sedmička

Gala Sedmicka

-mav-