Lidové noviny připravují ekonomickou přílohu

pátek, 21. listopadu 2014, 13:36 Aktuality, Tisk MediaGuru

Lidové noviny se v příštím roce rozšíří o přílohu zaměřenou na vlastní ekonomické zpravodajství. Deník počítá s příchodem dalších redaktorů, v minulém týdnu již oznámil nového zástupce v čele ekonomické rubriky, kterým se stane Jan Klesla. ČTK to dnes řekl ředitel redakce LN Veselin Vačkov. 

"V tuto chvíli mohu říct, že i v příštím roce chceme posilovat původní zpravodajství Lidových novin. Zvláště se zaměříme na ekonomiku. Součástí tohoto zaměření bude nový projekt, a to formou supplementu (přílohy) pro Lidové noviny," řekl Vačkov. Termín ani konkrétní podobu neupřesnil. K současným přílohám Lidových novin patří například Pátek, stylový magazín Esprit nebo tradiční pravidelné přílohy jako sobotní Orientace. 

Redakce počítá s dalším personálním posílením. V minulém týdnu již oznámila, že do ekonomické rubriky od prosince nastoupí Jan Klesla z Hospodářských novin, a další přírůstky mají následovat. Od ledna do zahraniční rubriky přijde Robert Schuster, který se bude věnovat německy mluvícím zemím a Británii.

Vačkov zdůraznil, že prioritou Lidových novin je původnost obsahu, což bylo také hlavním tématem letošní proměny deníku. "Zdá se, že nám to přináší výsledky," uvedl s poukazem na rostoucí náklad a čtenost. Posílení ekonomického zpravodajství je podle Vačkova dalším logickým krokem, mimo jiné s ohledem na časté ekonomické zaměření konferencí, s nimiž deník přišel v letošním roce.

Lidové noviny vydává mediální skupina Mafra, kterou loni získala společnost Agrofert Andreje Babiše. K dalším titulům vydavatelství patří Mladá fronta Dnes a bezplatné Metro a týdeník 5plus2. Na začátku října Mafra začala vydávat zpravodajsko-společenský týdeník Téma.

-čtk-