TV4you: Kanály vyřazovat nebudeme, přidáme další

úterý, 18. listopadu 2014, 10:57 Internet & Mobil MediaGuru

Služba TV4you oznamuje po měsíci provozu deset tisíc registrovaných uživatelů.

Aplikace TV4you, která je spojená s bývalým generálním ředitelem ČT Jiřím Balvínem a která umožňuje sledování televizního vysílání v mobilním telefonu, v úterý oznámila, že se blíží k počtu 10 tisíc registrovaných uživatelů. Tvrdí, že zaznamenala mnoho reakcí od lidí, kteří nemohou ve svém bydlišti bezplatně sledovat digitální terestrické vysílání DVB-T, přístup k němu údajně zajišťuje aplikace TV4you. Aplikace je v provozu měsíc, podle Balvína je s výsledky spolek In4You, který ji provozuje, spokojen.

Jiří Balvín na tiskové konferenci řekl, že TV4you uvažuje o rozšíření počtu kanálů. „Oslovily nás některé subjekty mimo televizní byznys, které chtějí aplikaci užívat pro sebe,“ sdělil. Stávající počet třinácti dostupných kanálů se má zvyšovat. „Nebudeme vyřazovat žádné kanály,“ upřesnil Balvín s tím, že další rozšiřování kanálů závisí na možnostech investora. Kapacita je údajně na hranici cca 40 kanálů.   

Proti TV4you už zahájily právní kroky komerční televize. FTV Prima v uplynulém týdnu uspěla u soudu s žádostí o vydání předběžného opatření na vyřazení jejích programů z nabídky. Balvín v úterý zopakoval, že TV4you nepostupuje nezákonně. „Nic nevysíláme ani klasickým, ani převzatým vysíláním,“ zdůraznil. Dodal, že se soudem je TV4You připravena spolupracovat, v současnosti běží 15denní odvolací lhůta. TV4you ale aplikaci podle jeho slov nemůže měnit.

„Negativní reakce ze strany komerčních televizí nás mrzí, jsme přesvědčeni, že tato aplikace je všem prospěšná. Jsme připraveni poskytnout naše data o sledovanosti stanic a našich funkcionalit,“ přiblížil Balvín. Rovněž uvedl, že společnost registruje zájem inzerentů. Výnosy z prodeje reklamy chce použít na technické vylepšení aplikace, zatím jsou ale příliš nízké a jsou hrazeny z privátních zdrojů investorů.

-mav-