Astrosat dokončila fúzi s bývalou Sanomou

středa, 31. prosince 2014, 08:51 Tisk MediaGuru

Astrosat se stala jedinou firmou zastřešující magazíny z vydavatelské skupiny VLP.

Vydavatelská společnost Astrosat, která patří do skupiny Vltava-Labe-Press, se stala nástupnickou firmou společností Astrosat Media (bývalá Sanoma Media), Astrosat Media CZ (bývalá Sanoma Media CZ) a Easy Publishing. Ve všech případech jde o firmy, které Astrosat majetkově ovládá a které získala za uplynulý rok. Změny už jsou zaneseny v obchodním rejstříku.

Společnost Astrosat se tak stává jedinou společností ze skupiny Vltava-Labe-Press (vydavatel regionálních deníků Deník), která zastřeší vydávání magazínových titulů společnosti. Fúzí také dochází ke zjednodušení struktury skupiny Vltava-Labe-Press.

Společnost Astrosat je většinově (51 %) vlastněna vydavatelstvím Vltava-Labe-Press a menšinově (49 %) německou mediální firmou Rtv (skupina Arvato/Bertelsmann).

Tradiční portfolio Astrosatu (např. TV magazín, TV mini, TV Star, Glanc či Gurmet) se díky zmíněným akvizicím rozrostlo o tituly Vlasta, Story, Týdeník Květy, Překvapení, Praktická žena, National Geographic (Sanoma Media/Astrosat Media), Dům a zahrada (Sanoma Media CZ/Astrosat Media CZ) a Kondice (Easy Publishing).

Jak už jsme informovali v průběhu podzimu, začlenění magazínů bývalé Sanomy do portfolia Astrosatu si vyžádalo některé úpravy v magazínech – Glanc se např. posunul mezi měsíčníky, úpravy se dotkly magazínů VlastaKvěty a Story, dochází i ke spojení magazínů Gurmet a Chuť a styl, který dál vychází pod značkou Gurmetu.

Aktualizace 6.1. 2015: Od ledna 2015 se společnost Astrosat přejmenovala na Astrosat Media.

-mav-