Axel Springer údajně jedná o koupi portálu T-Online

pondělí, 22. prosince 2014, 07:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Německá telekomunikační skupina Deutsche Telekom jedná o prodeji svého internetového portálu T-Online s vydavatelstvím Axel Springer. Napsal to ve svém posledním čísle týdeník WirtschaftsWoche s odvoláním na víkendové sdělení zdrojů z Telekomu.

Transakce by spojila největší internetový portál v Německu s trojkou tamního trhu. T-Online zaznamenal v listopadu 314 milionů návštěv, zatímco portál Bild.de, který patří do skupiny Axel Springer, jich měl 295 milionů. Žádná z obou společností se ke zprávě podle agentury Reuters nevyjádřila.

Jednání o prodeji T-Online jsou v rané fázi a Deutsche Telekom se zatím nerozhodl, zda prodá všechny jeho součásti. Firma údajně zvažuje, že by si nechala divizi e-mailových účtů.

Podle zdrojů listu Handelsblatt jedná Deutsche Telekom s vydavatelskou skupinou i o prodeji svého prodejce reklamy v internetových médiích Interactive Media. Ten by se zřejmě stal součástí divize Axel Springer Media Impact. 

Deutsche Telekom je bývalý monopolní telekomunikační operátor v Německu a podle příjmů je to největší telekomunikační skupina v Evropě. Součástí Deutsche Telekomu je mobilní divize T-Mobile, jehož česká pobočka je podle počtu zákazníků největším mobilním operátorem na českém trhu. 

-čtk-