Šéf ČT Dvořák kandiduje do výboru EBU

čtvrtek, 04. prosince 2014, 11:48 Aktuality, TV MediaGuru

Po šestnácti letech může Česká republika získat možnost přímo se podílet na rozvoji vysílacího prostředí v Evropě. Generální ředitel České televize Petr Dvořák totiž kandiduje do výkonného výboru Evropské vysílací unie (EBU). V jejím vedení doposud zasedl jediný český zástupce, a to Ivo Mathé v letech 1995–1998.

Evropská vysílací unie sdružuje třiasedmdesát stanic z 56 zemí. Hlavním posláním jejího výkonného výboru, který má jedenáct členů volených na dva roky, je posilovat a hájit roli veřejnoprávních médií v Evropě jako základu demokratické společnosti.

Kandidatuře Petra Dvořáka vyjádřil podporu i první český zástupce ve vedení Evropské vysílací unie (EBU), její viceprezident v letech 1995–1998, Ivo Mathé: „Činím tak poprvé od roku 1998 v přesvědčení, že po mnoha letech má Česká televize v čele skutečnou osobnost se zájmem o aktivní přínos pro EBU,“ uvedl Mathé.

Volba do výkonného výboru Evropské vysílací unie proběhne tento pátek na Valném shromáždění EBU v Ženevě za účasti všech členských zemí.

-čtk-