Trojská botanická zahrada má nové logo od Najbrta

čtvrtek, 11. prosince 2014, 12:16 Aktuality, Marketing MediaGuru

Trojská botanická zahrada se u příležitosti 45. výročí svého založení rozhodla pro vizuální proměnu. V rámci veřejné výzvy a anonymního hodnocení poroty si vybrala návrh od Studia Najbrt.

BotanickaZahradu
Změna loga Botanické zahrady v Praze

„Z nového loga jsem nadšená. Je velmi nezvyklé a myslím, že nás dokonale odliší od ostatních institucí. Má silný piktogram, který lze použít samostatně, což jsme chtěli. Velké B složené z květin, listů a větviček svým stylem navíc s jistou pokorou odkazuje na tradici starých herbářů,“ říká Věra Bidlová, ředitelka botanické zahrady.

Botanická zahrada
Varianty nového loga Botanické zahrady v Praze

„Vítězné logo nejlépe vystihuje naši vizi a celkovou filozofii zahrady. Chtěli jsme originální nezaměnitelné logo, které bude funkční v nejrůznějších aplikacích. Důležitý pro nás byl celkový vizuální koncept, jenž sjednotí různorodé aktivity zahrady. Jsme přesvědčení, že jsme vybrali dobře. Logo vystihuje rozmanitost zahrady, navíc se s ním dá dobře pracovat. Rádi bychom se Studiem Najbrt vyvinuli jeho jarní, letní, podzimní a zimní verzi tak, aby odráželo proměnlivost zahrady ve vztahu ke čtveru ročních období. Logo ze všech předložených prací nejlépe zapadá do našeho konceptu magické zahrady, která budí okouzlení a úžas, ale současně nabízí i poznání a proměnu tomu, kdo do ní vstoupí,“ hodnotí výběr náměstkyně pro marketing a PR Martina Kaderková.

-kch-