VLP opět chystá event Česko zpívá koledy

pondělí, 01. prosince 2014, 14:24 Aktuality, Tisk MediaGuru

Čtvrtým rokem připravuje vydavatelství Vltava-Labe-Press (VLP) akci Česko zpívá koledy s regionálním Deníkem. Akce proběhne ve středu 10. prosince v 18 hodin.

Cesko zpiva koledy

„Nechali jsme se inspirovat lokálními projekty a v roce 2011 jsme poprvé spojili naši sílu do celostátní akce Česko zpívá koledy,“ říká předsedkyně představenstva VLP Jitka Bosáková. „Od původních čtrnácti míst především v krajských městech zpívali loni lidé již na 350 místech, letos nám naše regionální redakce hlásí již více než 450 míst. K akci se přidávají i Češi v zahraničí – Mnichov, Madrid, Atény, Milano, norský Notodden v kraji Telemark, krajanský spolek v Istanbulu. Pravidelnými zpěváky jsou i v Bayrisch Eisenstein, kteří letos budou zpívat přímo na hraničním přechodu Železná Ruda. Naším cílem je spojit nejen čtenáře regionálních deníků s pozitivním zážitkem a příjemnou adventní atmosférou,“ dodává.

Akci Česko zpívá koledy podle marketingové manažerky VLP Jitky Peroutkové letos doprovází Český rozhlas a jeho krajská studia. Do akce se zapojují i zpěváci a umělci. Loni to byl například Jarek Nohavica v Ostravě, letos bude na Staroměstském náměstí v Praze předzpívávat Čechomor.

Další informace lze najít na stránce Česko zpívá koledy, kde také budou videa a fotografie z jednotlivých míst.

-mav-