Delivery Hero kupuje DámeJídlo a JídloTeď

čtvrtek, 08. ledna 2015, 12:15 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Delivery Hero, globální leader v oblasti online a mobilního objednávání jídla, oznámil ve čtvrtek akvizici DámeJídlo a JídloTeď v České republice a na Slovensku. Obě značky zůstanou zachovány a provoz obou firem bude pokračovat se stávajícím týmem i managementem.

Transakce je součástí strategie dalšího růstu a globální expanze společnosti Delivery Hero. „Chceme dále urychlit jejich růst velkými investicemi do technologií, marketingu a nových a vylepšených služeb pro zákazníky i restaurace,“ komentuje akvizici Niklas Östberg, generální ředitel Delivery Hero.

Provozovatel obou služeb uvažuje do budoucna o určitém propojení procesních kroků.  „Vidíme možnosti propojení v IT struktuře, obchodu, marketingu i provozu,“ uvedl na dotaz MediaGuru.cz Lukáš Uhl, ředitel DámeJídlo.cz. Rebranding značek se však podle jeho slov neplánuje. Pracuje se i na budoucí profilaci obou značek. „Marketingová strategie koexistence značek ještě není úplně stanovena,“ sdělil. Nadále má pokračovat rozšiřování do dalších měst a získávání dalších restaurací. „Delivery Hero přinese zkušenost z našeho oboru na vyspělejších trzích a finanční zdroje. Je potřeba si uvědomit, že DH je především strategický nikoliv finanční investor,“ dodal Uhl.

DámeJídlo bylo založeno v roce 2012 a v současné době nabízí menu z přibližně 1 500 restaurací v České republice a na Slovensku. JídloTeď zahájilo svou činnost v roce 2013 a provozuje síť 650 restaurací v České republice.

Delivery Hero je globální síť online platforem pro objednávání jídla, jejíž součástí je více než 200 000 partnerských restaurací po celém světě. Delivery Hero má přibližně 1 500 zaměstnanců ve 24 zemích, z toho 440 ve svém berlínském sídle.

-kch-