Kinosvět posílí žánr napětí, uvede premiérové pořady

úterý, 27. ledna 2015, 10:49 Aktuality MediaGuru

Televize dokumentárních a hraných filmů TV Kinosvět v jarním schématu posílí žánr záhad a napětí. V televizní premiéře zařadí například německou sérii o nadpřirozených silách Pátá dimenze nebo americký seriál o vzdálených galaxiích Kosmos - Vesmírná odysea s Carlem Saganem. TV Kinosvět pokrývá podle mluvčího zhruba 85 procent české populace a denně ji naladí asi 100.000 diváků.

"Vsadili jsme především na záhady a napětí, tedy na žánr, který patří na placených televizních kanálech co do divácké obliby mezi nejrychleji rostoucí," uvedl Leoš Pohl, jednatel Československé filmové společnosti, která je provozovatelem i zdarma šířené TV Kinosvět.

Kinosvět v druhé polovině února postupně nasadí české premiéry devíti amerických dokumentárních sérií. V programu se objeví například Smrtící živly, Expedice se špatným koncem, FBI: velké případy, Diagnózy X, Paranormal, Svět záhad, Znamení ďábla a Severská mystéria. Kromě seriálů se dostane i na samostatné dokumenty, například Hitler a okultismus či Svobodní zednáři a ztracený symbol. Připravují se také nové řady sérií Záhady vesmíru z filmotéky ESA a Skryté poklady z filmotéky UNESCO.

TV Kinosvět lze sledovat v pozemní síti v Praze, Středočeském kraji a na Mostecku, v kabelových a internetových televizích a po část dne také na satelitní platformě Skylink.

-čtk-