Nachtigall přebírá řízení magazínů Mafry

pondělí, 05. ledna 2015, 20:27 Tisk MediaGuru

Týká se to i magazínů deníku MF Dnes, které dosud spadaly pod Jaroslava Plesla.

Mediální skupina Mafra vytvořila novou divizi magazínů a do jejího čela jmenovala Františka Nachtigalla, stávajícího ředitele strategického rozvoje společnosti. Divize zastřešuje týdeník Téma a vkládané magazíny Ona Dnes, Test Dnes, Doma Dnes, Magazín Dnes+TV, Rodina Dnes, Víkend Dnes a City Life, informovala v pondělí večer Mafra.

„Nová divize nám umožní lepší synergii mezi magazíny, týdeníkem Téma a budoucími projekty v rámci skupiny Mafra,“ uvedl ředitel strategického rozvoje František Nachtigall.

Znamená to, že i na magazíny deníku MF Dnes bude dohlížet František Nachtigall. Dosud spadaly do kompetence šéfredaktora deníku MF Dnes Jaroslava Plesla. V novém uspořádání se tato povinnost přesunula na Nachtigalla. Podle neoficiálních informací může nové uspořádání souviset i se záměrem vylepšit stávající pozici magazínů MF Dnes.

Nově vzniklá divize magazínů Mafry na druhou stranu nezahrnuje magazíny Lidových novin – tituly Pátek LN a EspritV rámci vnitřní organizace Mafry tak mají jiné postavení než magazíny MF Dnes.

-mav-