Volba spotřebitelů prodlužuje registrace do 20. února

čtvrtek, 22. ledna 2015, 08:03 Aktuality, Marketing MediaGuru

Registrace do marketingového programu Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka 2015 je prodloužena. Výrobci a distributoři rychloobrátkového zboží a doplňků stravy mohou nyní své novinky přihlašovat do 20. února 2015.

Marketingový program Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka už patnáctým rokem monitoruje, oceňuje a podporuje nové a inovované výrobky a výrobkové řady uvedené na český rychloobrátkový trh během předchozího roku a půl. Cílem programu je podpora oceněných novinek na trhu a usnadnění orientace spotřebitelů v regálech obchodů.

Podle aktuálního průzkumu agentury Median zná logo programu 44 % procent populace ve věku 18 – 69 let. Za celou dobu jeho existence vzešlo z nominovaných 1106 výrobků či výrobkových řad 351 vítězů. Minulý ročník ocenil 43 novinek, které drží titul Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka 2014. K tomu mimo jiné náleží možnost užívat logo na obalech vítězných výrobků a v marketingových kampaních.

Dodavatelé rychloobrátkového zboží (kromě tabákových výrobků) a doplňků stravy mohou nyní do programu registrovat produkty / produktové řady uvedené na český trh v období od 1. 9. 2013 do konce roku 2014. Nominované novinky bude prostřednictvím výzkumu agentury Median hodnotit reprezentativní panel 4000 českých respondentů. Další desítky tisíc spotřebitelů se zapojí do soutěží, které proběhnou u mediálních partnerů projektu, a zvolí si tak svoji nejoblíbenější novinku.

„V minulém ročníku došlo k úspěšnému rozšíření kategorií rychloobrátkového zboží i o doplňky stravy a zájem o nominace roste i v tomto novém segmentu. Také v letošním ročníku se ale program bude dále rozvíjet, v plánu je výrazné rozšíření marketingové i retailové podpory. Všechny detaily budou průběžně zveřejňovány,“ říká Lukáš Matějka, projektový manažer programu.

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne 23. dubna v Praze v Divadle Hybernia, poté bude následovat masivní reklamní kampaň propagující logo a vítězné produkty, stejně tak jako aktivity na podporu prodeje v maloobchodních prodejnách.

-mav-