Magazín Soffa začne vycházet i v tištěné verzi

středa, 18. února 2015, 12:10 Tisk MediaGuru

Dvouměsíčník o designu a životním stylu vyjde v tištěné verzi poprvé ve čtvrtek 19. února.

Elektronický dvouměsíčník o designu a životním stylu Soffa vychází nově také jako tištěný magazín. První tištěné číslo se představí ve čtvrtek 19. února, jeho elektronická verze pak bude dostupná během příštího týdne. Prodej časopisu bude probíhat přes vlastní e-shop a prostřednictvím vybraných knihkupectví a galerií v ČR a další stovce míst po celém světě.

Soffa bude v roce 2015 vycházet souběžně jako elektronický i tištěný magazín. Elektronická verze vychází v české a anglické verzi, tištěné vydání bude zatím dostupné jen anglicky. Tištěná Soffa vychází v nákladu jeden tisíc kusů, cena jednoho vydání je 10,50 euro. Časopis má 160 stran a je vytištěn plnobarevným ofsetovým tiskem na 140 g papíru formátu A4. Tématem aktuálního čísla je výtvarné umění.

Mezi inzerenty prvního tištěného vydání jsou mimo jiné značky Gant, IKEA, Škoda Auto, Lavmi, Nomess, Bomma, Národní divadlo, Dox nebo Country Life. Během podzimu jsme domluvili inzertní spolupráce na letošní rok s několika velkými značkami z oblastí designu, módy, nábytku a kultury. Soffa je časopis s kreativním obsahem, a inzerenti tak mají zájem spíš o netradiční formy spolupráce než o standardní inzertní strany. Nabízíme proto například sponzoring travel story, workshopů nebo kreativně nafocený obsah,“ popisuje šéfredaktorka Adéla Kudrnová.

Vydavatel uvádí, že po roce fungování má jedno číslo v průměru přes 20 tisíc čtenářů. Magazín je dostupný zdarma na internetu a v nejbližší době bude k dispozici také ve speciální verzi pro iPad.

Magazín vychází od prosince 2013 v české a anglické verzi jako bezplatný elektronický dvouměsíčník. Časopis si zakládá na autorském obsahu, minimalistické grafice a vlastních fotografiích. Magazín založily bývalé redaktorky a stylistky časopisů Elle Decoration a Marianne Bydlení Adéla Kudrnová a Lenka Hlaváčová. 

Tištěná podoba magazínu Soffa, vychází 19.2. 2015

SOFFA_01

SOFFA_03

-mav-