Dell posiluje své investice do marketingu

úterý, 10. března 2015, 07:36 Marketing MediaGuru

Plánujeme násobně zvýšit naši přítomnost v českých médiích, říká Stanislav Hájek z Dell ČR.

Je tomu více než rok, co technologická společnost Dell opustila burzu. Tehdy ji její šéf Michael Dell nazval „největším startupem na světě“, který má zpět svou nezávislost a svobodu.

„První rok po odchodu z burzy byl pro Dell do určité míry konsolidační, stabilizační, zároveň jsme se ale mohli v podstatě s volnýma rukama začít věnovat lokálním záležitostem i z pohledu marketingu,“ popisuje pro MediaGuru.cz marketingový ředitel společnosti Dell ČR Stanislav Hájek. Rozpočty od té doby nejsou tolik centralizované a marketing se dělá více lokálním potřebám na míru, mnohem větší důraz je však zároveň kladen na jeho efektivitu a výsledky.

Do budoucna má Dell v plánu násobně zvýšit svou přítomnost v českých médiích. „Aktuálně se soustředíme na klasickou inzerci úzce provázanou s PR aktivitami a inzertně se prozatím zaměříme především na online ekonomické a odborné IT tituly,“ přibližuje Stanislav Hájek a dodává, že určitě nezůstane jen u toho.

První náznaky navýšení investic proběhly už v loňském roce, letos se v mnohem větší intenzitě investice projeví v příštích měsících. Hlavním tématem komunikace bude prezentace společnosti jako „jediného výrobce s nabídkou IT řešení od tabletu po datová centra“.

O mediální plánování a nákup médií se společnosti stará agentura MediaCom. PR pro ni zajišťuje AMI Communications.

-kch-