Dimun a Hartmann uvádějí web Ekonomický deník

pondělí, 09. března 2015, 00:12 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Společnost Media Network Petra Dimuna a Iva Hartmanna rozšiřuje své stávající portfolio. K webům Česká justice a Zdravotnický deník přibyl v pondělí Ekonomický deník, který vede Ondřej Fér.

Ekonomický deník se zaměří na zpravodajství, analýzy a názory z oblasti ekonomie, investice, technologií a inovací. „Stěžejní částí zpravodajského obsahu tvoří komentované události ze světa ekonomiky, investic, kapitálových trhů, technologických novinek, vědy a výzkumu,” popisuje Ivo Hartmann. Analytické texty se budou soustředit na hledání hlubšího a širšího kontextu globálních i domácích událostí. V názorové části budou publikovány komentáře vztahující se k hlavnímu proudu světové ekonomie a podpoře znalostní, technologicky vyspělé inovativní ekonomiky s vysokou přidanou hodnotou. Součástí webu budou i rozhovory s domácími i zahraničními osobnostmi ze soukromé, vládní i akademické sféry.

V redakci deníku je například analytik Milan Petrák, Dominik Stroukal z Mises.cz, Jan Grohmann z Armádních novin nebo ekonomický diplomat Roman Holý. „Každé ráno budou v Ekonomickém deníku vycházet analyticky zaměřené publicistické texty, odpoledne bude vyhrazené komentovanému burzovnímu a makroekonomickému zpravodajství. Víkendy budou vyhrazené pro souhrnné materiály a populárnější témata,” přibližuje šéfredaktor Ekonomického deníku Ondřej Fér.

Cílovou skupinou čtenářů jsou profesionálové i široká veřejnost se zájem o ekonomické, technologické a investiční trendy.

-kch-