Trojská botanická zahrada představila vizuální identitu

úterý, 24. března 2015, 10:29 Aktuality, Marketing MediaGuru

Botanická zahrada Praha představila svou novou vizuální identitu, kterou připravovala od prosince ve spolupráci se Studiem Najbrt. Vizuální styl mění po deseti letech.

Autorky vizuálního stylu Anna Divišová a Zuzana Lednická vytvořily spolu s kurátory zahrady organické logo ve tvaru B z patnácti druhů rostlin. Logo je v základní černé barvě, používat se bude i v kontrastní bílé či v barevné variantě, která kombinuje dva odstíny zelené s odstínem modré.

Nové logo Botanické zahrady Praha
Nové logo Botanické zahrady Praha

Vektorové obrysy rostlin pak tvoří základ vizuálního stylu. Z pivoněk, orchidejí, kapradin, fialek a kosatců vystavěly rastry charakteristické pro vstupenky, vizitky a další propagační materiály. Koniklec, konvalinka, blahovičník, čemeřice nebo ptačinec žabinec přecházejí v symboly merchandisingu nebo piktogramy na mapě expozic.

Nový vizuální styl je již nyní k vidění na CLV, v současnosti komunikuje botanická zahrada svou jarní kampaň, která pracuje s motivem celých rostlin i s kořínky nafocených na hlíně. „Chtěli jsme vystihnout to, co se na jaře děje. Příroda je v současné chvíli ještě bezbarvá, a jaro do ní vnáší své barvy,“ přibližuje jedna z autorek vizuálního stylu Zuzana Lednická a dodává, že cílem je také poukázat na anatomii rostlin a zdůraznit vědecký rozměr zahrady.

BotanickaZahrada_Troja
Vizuály v novém vizuálním stylu trojské botanické zahrady

Novým vizuálním stylem chce pražská botanická zahrada sjednotit své různorodé aktivity, včetně skleníku Fata Morgana a historickou vinici sv. Kláry. „Nová identita souzní s konceptem magické zahrady a dobře vystihuje její proměnlivost v různých ročních obdobích,“ říká náměstkyně pro marketing a PR Martina Kaderková. 

„V následujících měsících vyhlásíme výběrové řízení na novou webovou prezentaci. Změny se také dočká navigační systém uvnitř zahrady. Současně se snažíme o zkvalitnění návštěvnické vybavenosti, aby byla zahrada ideálním místem k návštěvě v kterékoliv roční období,“ popisuje budoucí plány ředitelka botanické zahrady Věra Bidlová. 

Proměna vizuální stylu, včetně přípravy výběrového řízení a nových informačních panelů, vyjde přibližně na dva miliony korun. 

-kch-