ČT z hokeje čeká příjmy vyšší než 19 mil. Kč

úterý, 21. dubna 2015, 11:11 Aktuality, Reklama, TV MediaGuru

Česká televize v souvislosti s hokejovým mistrovstvím světa, které se od 1. května koná v Praze a Ostravě, očekává vyšší příjmy než u předchozího šampionátu. ČTK to bez dalších informací ohledně struktury reklamních výnosů řekla mluvčí Alžběta Plívová. Při loňském mistrovství, které se konalo v Bělorusku, činily reklamní příjmy ČT zhruba 19 milionů korun. 

Vyšší zájem u nadcházejícího turnaje, který po více než deseti letech zavítá do Česka, očekává i prezident Asociace českých reklamních agentur a marketingové komunikace Pavel Brabec. Kromě místa konání se podle něj může projevit absence jiných velkých sportovních akcí v letošním roce.

S mistrovstvím se podle Brabce obecně snaží spojit firmy a produkty, které mají blízko k cílové skupině hokejových fanoušků, tedy pivovary, výrobci aut či banky. "Symbióza sportu a reklamy se zdá být nesmrtelnou a dobře za ni, protože díky reklamnímu využití je i hokej atraktivnější," uvedl Brabec.

Oficiálním hlavním sponzorem je automobilka Škoda Auto, která dlouhodobě spolupracuje s Mezinárodní federací ledního hokeje (IIHF) i s národními hokejovými federacemi a pořadatelům mistrovství tradičně poskytuje desítky vozů Škoda. Mezi dalšími sponzory se objevují například Pivovar Krušovice, Henkel, Raiffeisenbank, Nike nebo Zepter. K oficiálním sponzorům mistrovství patří například Benzina, ČEZ, Fortuna, Coca Cola, McDonald's a Orion. Z obchodních řetězců je oficiálním partnerem šampionátu Kaufland.

Česká televize, která bude hokejový turnaj přenášet a je majitelem práv k postavičkám Boba a Bobka, tedy maskotům mistrovství. "Předpokládáme i zvýšenou poptávku po animovaném seriálu jako takovém. Už dnes znají tyto postavičky například diváci ve Švédsku, Francii, Maďarsku, Finsku, Slovinsku a v dalších zemích," poznamenala Plívová. Pro Českou televizi jako majitele práv postaviček podle Brabce volba nemohla dopadnout lépe, neboť animovaný seriál je známý v Evropě i za mořem.

-čtk-