Magazín Sorry se vrací v tištěné podobě

středa, 01. dubna 2015, 07:15 Aktuality, Tisk MediaGuru

Humoristický měsíčník Sorry se ve středu 1. dubna vrací mezi tištěná periodika. Titul, který v roce 1992 vznikl kolem skupiny kreslířů a humoristů, se po více než roční pauze, kdy vycházel pouze na internetu, znovu objeví na pultech novinových stánků. Tentokrát v aprílové podobě, napsali ČTK tvůrci měsíčníku.

"Tvůrci magazínu přišli s určitým nápadem, a přestože já, jakožto vydavatel, jsem měl určité námitky, tak nakonec si ten svůj nápad prosadili," uvedl Aleš Zavoral, majitel vydavatelství A11, které stojí za obnovením tištěného Sorry.

Časopis má nyní 24 stran a tiskne se na klasický papír, na kterém vycházel i dřív. K dostání bude na stáncích v hlavním městě za 49 korun. Roční předplatné 11 čísel včetně poštovného vyjde na 499 Kč.

"Spousta lidí si dlouho myslela, že si z nich děláme srandu, když jsme oznámili, že Sorry bude opět tištěné. Tím spíš, že vydání prvního čísla vyšlo zrovna na prvního dubna, tedy na Apríla. No a tak vznikl nápad, že je o toho Apríla neošidíme," uvedl jeden z dvojice šéfredaktorů Vářka.

Aprílový žertík spočívá v tom, že tvůrci dali titulku na úplně poslední stránku magazínu. "Jak by řekl Jirka Paroubek, kdo tohle má, který časopis má titulku vzadu? Sorry šlo vždy proti proudu, tak proč ne třeba takhle," uvedl Vářka.

Časopis se rovněž propojí s původním Sorry, proto na titulu bude vtip, s kterým magazín "téměř přesně před 23 lety" začínal. "A pokud by se někdy v budoucnu stalo, že Sorry opět na čas zmizí z prodejních pultů a pak se znovu vrátí, znovu zahájíme kresbou kreslíře Reisera. Musíme však všechny prodejce uklidnit, že další čísla už budou v klasickém formátu," dodal Vářka.

Sorry

-čtk-