McDonald’s dál podporuje olympijské naděje

sobota, 04. dubna 2015, 07:23 Aktuality, Marketing MediaGuru

McDonald’s nadále pokračuje s projektem McDonald’s Olympic Hopefuls, podporující mladé olympijské talenty k přechodu z juniorské do seniorské kategorie. Projekt, jež vznikl v roce 2005, vytváří ve spolupráci s Českým olympijským výborem a agenturou ConceptOne.

„Hlavní myšlenkou projektu je podporovat začínající mladé sportovce, kteří svými sportovními výsledky převyšují své vrstevníky. Chceme jim pomáhat v tom, aby se mohli soustředit na své sportovní výkony, mohli se posunout dál a dostat se na olympiádu,“ popsala Zuzana Svobodová PR/communications director McDonald’s. V rámci projektu získávají podporu například triatlonista Lukáš Kočař, kajakář Tomáš Veselý, golfistka Klára Spilková, krasobruslařka Elizaveta Ukolová, judista Lukáš Krpálek nebo snowboardistka Ester Ledecká. Poslední dva jmenovaní jsou také ambasadory projektu. Projekt je komunikován průběžně, intenzivněji v době konání olympijských her.

Letos se do projektu více zapojí zejména komunikačně také ČOV, který se v poslední době zaměřuje především na podporu pohybu dětí na základní škole, například Sazka olympijským vícebojem.

McDonald's Olympic Hopefuls není jediným sportovním projektem, v němž se společnost angažuje. Na rozvoj aktivního trávení volného času se soustředí také fotbalový turnaj pro děti 1. stupně základních škol McDonald's Cup. Nyní je McDonald's jedním z oficiálních partnerů hokejového mistrovství, které začíná v Praze a Ostravě za necelý měsíc.

-kch-