MKTI chce konferencí zpochybnit zavedené pravdy

pondělí, 27. dubna 2015, 06:32 Aktuality, Marketing MediaGuru

Marketingový institut připravuje na 30. dubna v pražském kině Atlas konferenci Konfrontace, kterou chce zbourat staré zavedené pravdy. Jejím cílem je vyzvat je na souboj a zpochybnit to, co je bráno jako nedotknutelná mantra. „Budeme hledat jasné návaznosti v dnešním světě, businessu a marketingu a chceme zpochybnit zkostnatělé trendy a nastolit nové, aktuální,“ popisuje konferenci Tomáš Poucha, výkonný ředitel MKTI.

Témata budou na konferenci rozdělena do tří bloků:

První blok: V byznysu se toho už moc nevymyslí!

Toto tvrzení zpochybní několik vystoupení, která se z různých pohledů zaměří na problematiku sdílené ekonomiky, která je dneska nejrychleji rostoucím byznysem na světě. Inspirativní rámec přinese Radka Pokorná, ‎CSR and Sustainability Expert. Václav Gráf, Operations Manager z Uber Česká republika, vysvětlí, jak u nás i ve světě funguje Uber. Lucie Tvarůžková, Business Innovation z CreativeDock, ukáže, jak sdílenou ekonomiku rozjíždějí v tuzemsku. Martina Sikorová, majitelka Eco Salon Rolland, předvede, jak může sdílená ekonomika fungovat v malém.

Druhý blok: Data máme, ale informace chybí?!

Daty a informacemi jsme zahlceni. Samy o sobě jsou ale k ničemu, pokud se z nich neuvaří znalosti, které se dají využít. V tomto bloku vystoupí Ota Novotný, Executive Director, xPort Business Accelerator. Michal Štádler, Managing Director z IRMS, ukáže příklady z praxe. Generální ředitel T-Mobile Milan Vašina se zaměří na to, jaká data potřebuje ke své práci CEO. Tomáš Trampota z Institutu komunikačních studií a žurnalistiky FSV provede kritickou analýzu života generace Y, která podle něj data stejně vůbec nepotřebuje.

Třetí blok: Na zábavu není v byznysu místo ani čas!

Přístupy k práci se mění, ať chceme nebo nechceme. Osvědčené manažerské postupy fungují stále méně, mění se zaměstnanci, pracovní prostředí i charakter práce samotné. K vedení lidí už nestačí moc, ale je nutná autorita. Chytré firmy už pochopily, že alfou a omegou úspěchu nejsou spokojení zaměstnanci, ale angažovaní.

Inspiraci a případové studie přinese Petr Sedláček, Senior Partner Nespire. Pavel Vosoba,  autor bestselleru Dokonalý život a partner z M. C. Triton, ukáže, jak dojít k vnitřnímu klidu. Pavel Penička, ředitel závodu Mohelnice společnosti Siemens, se zaměří na to, jak se na tuto problematiku dívají u nich ve firmě. Nakonec psycholog a kouče Bohuslav Jäger vysvětlí, co se skrývá pod pojmem military leadership a jak s ním pracovat.

Více informací je k dispozici na webu konference zde.

-kch-