Designblok bude letos na Výstavišti, představil vizuál

pondělí, 18. května 2015, 17:35 Aktuality MediaGuru

Letošní sedmnáctý ročník přehlídky designu Designblok se bude letos konat ve dnech od 21. do 27. října, jeho hlavní lokalitou bude pražské Výstaviště.

„Vítanou novinkou bude určitě zlevnění základních ploch jak pro výrobce, tak pro designéry. Toto zlevnění nám umožnil fakt, že dokážeme Superstudio, tedy prostor pro výrobce, tak Openstudio, tedy prostor pro designéry, dát do jedné budovy,“ říká ředitelka Designblok Jana Zielinski. Dalším místem konání se již potřetí stane Art House, umístěný v Colloredo-Mansfeldském paláci v centru Prahy.

Letošním tématem přehlídky bude Svoboda, která se promítla také do vizuálu Designbloku, jež má opět na starosti designérka Martina Černá ze studia Imagery s fotografem Salimem Issou.

Klíčový vizuál letošního Designbloku
Klíčový vizuál letošního Designbloku

„Na vizuálu je koza Líza a kuře Gogo. Postupně se ještě v dalších variacích přidá prase Šikulka, kohout Hollywood a kočka Abel. Celý vizuál je inspirován pohádkou Brémští muzikanti od bratří Grimmů. Zvířata v této pohádce měla odvahu vydat se na cestu za svobodou, vymanit se z útlaku a za svou svobodu bojovat,“ vysvětluje kreativní ředitel Designbloku Jiří Macek.

-kch-