McDonald’s se spojil s hokejovou aplikací Virgla

úterý, 05. května 2015, 15:17 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Nová mobilní aplikace Virgla, která je k dispozici pro iOSAndroid, umožňuje během zápasů českého hokejového týmu interaktivně fandit pomocí mobilního telefonu. Během utkání aplikace zobrazuje zprávy ze zákulisí profesionálního hokeje, umožňuje hlasovat o sporných momentech utkání či prověřuje hokejové znalosti fanoušků. Aplikace rovněž umožní získávat body za aktivitu a proměňovat je za hokejové ceny.

V aplikaci uživatelé momentálně naleznou kanál Hokej 2015, přinášející obsah během série živých zápasů české reprezentace. Mají se ale brzy objevit i další kanály věnované jiným sportům nebo kulturním událostem.

Hlavním partnerem kanálu Hokej 2015 je pro všechny zápasy národního týmu McDonald’s, oficiální partner českého hokejového týmu. Platformy pro nadcházející zápasy českého hokejového týmu využije i Rádio Impuls.

Při vývoji aplikace se Virgla spojila s českou vývojářskou firmou STRV. Přípravu interaktivního obsahu pro McDonald´s zajišťoval tým Farmhouse, který je součástí agentury Leo Burnett.

Cílem aplikace Virgla je rozšiřovat vysílání důležitých sportovních událostí, seriálů a jiných televizních přenosů. Dokáže reagovat na jakékoliv dění kolem ní. Využívá geolokace a iBeacons (přináší zážitky dle polohy uživatele), systémů sound recognition (přináší zážitky na základě rozpoznávání zvuku) a print recognition (přináší zážitky na základě naskenování obrazu).

experience-hlasovani

-mav-