ŠkoFIN mění styl, posiluje propojení s koncernem

pátek, 01. května 2015, 07:58 Aktuality, Marketing MediaGuru

ŠkoFIN mění svou korporátní identitu, jejíž součástí je výraznější a variabilnější logo i nový vizuální styl firemní komunikace. Nový korporátní styl pronikne i do aktuálního komunikačního konceptu s Milanem Šteindlerem.

„V novém korporátním stylu ŠkoFINu jsou zřetelné naše priority. Na prvním místě je náš zákazník, který okamžitě najde ty nejdůležitější informace,“ říká Lukáš Cankař, vedoucí marketingu ŠkoFINu, a dodává: „Velký důraz je kladen na srozumitelné a čitelné uspořádání obsahu sdělení, což se projevilo i v layoutu firemních tiskovin. Ten nově není pevný, ale obsahuje určitý počet prvků, se kterými lze libovolně nakládat. V převážné většině případů bude logo kvůli větší vizibilitě používané v negativní 2D podobě.“

Autorem nového korporátního stylu je grafický designér Pavel Hluchý, který jej navrhl ve spolupráci s agenturou Ritual. Důraz je kladen na svěžest, čitelnost a modernost. Za firemní písmo byl vybrán font Neo Sans od designéra Sebastiana Lestera.

Nové logo společnosti je tvořeno textovou a grafickou částí, přičemž jeho změna se dotkla nejen loga ŠkoFINu, ale také všech ostatních značek financování vozů, tedy Volkswagen Finance, Škoda Finance, Audi Finance, Seat Finance, Porsche Finance a Ducati Finance.

-kch-