YouTube se opět spojuje v kampani s KitKat

čtvrtek, 14. května 2015, 00:24 Aktuality, Marketing MediaGuru

Nestlé a Google přicházejí s dalším nečekaným spojením. Po launchi nového operačního systému Android 4.4 KitKat v roce 2013 uvádějí tyčinky KitKat v provedení YouTube. Logo čokoládových tyčinek nahradí ve Velké Británii na více než šesti stech tisících obalů nápis „YouTube Break“. Podle Nestlé se jedná za 80 let existence značky o historicky největší zásah do jejího designu značky.

Spolupráce těchto dvou gigantů z natolik odlišných sektorů se odvíjí především od zjištění, že konzumenti KitKatu se často řadí mezi fanoušky YouTube. Pro obě firmy je to tím svým způsobem  win-win projekt. Čokoládová tyčinka už dlouhodobě staví svou komunikaci na potřebě pauzy. Se sloganem „Dej si pauzu, dej si KitKat“ tak staví odpočinkové zóny bez WiFi signálu, houpačky nebo třeba lavičky. A protože lidé dnes hodně a rádi odpočívají právě u sledování krátkých videí, spojení s YouTube se přímo nabízí. KitKat se díky tomu dostane k právě světově nejsledovanějším videím na YouTube, YouTube se zase připomene spotřebitelům v offline prostředí a přivede si je k sobě.

Do online prostředí se dostanou spotřebitelé mimo jiné i přes hlasové vyhledávání Google. Po zadání hesla „KitKat YouTube my break“ budou přesměrováni na video značky a výběr čtyř videí, které patří toho dne na YouTube právě k těm nejžhavějším. Výběr je přitom neustále aktualizován.

-kch-