Budvar spouští s Kobzou projekt Kulturní jádra BU2R

úterý, 09. června 2015, 07:36 Aktuality, Marketing MediaGuru

Platforma BU2R pivní značky Budweiser Budvar spouští ve spolupráci s kavárníkem a kulturním aktivistou Ondřejem Kobzou projekt Kulturní jádra BU2R. Jeho cílem je podpořit rozvoj městské kultury.

„Zájem o naše aktivity přicházející ze všech regionů nás přivedl na myšlenku soustředit se na propracovanější podporu vybraných měst. Okolo pian se totiž často vytvářejí báječné komunity lidí, které brzy začnou uvažovat, co dalšího by kromě pian mohly dělat. A těm chceme pomoci,” říká k projektu Kulturní jádra BU2R Ondřej Kobza, který stojí například za spolkem Piána na ulici.

Od června letošního roku se projekt zaměří na tři vybraná města České republiky – Ústí nad Labem, České Budějovice a Kolín, která bude společně s místními lidmi kulturně rozvíjet a vytvářet zázemí pro vznik nových aktivit a projektů. V Ústí nad Labem bude na konci června otevřena náplavka s kontejnerem, v němž bude fungovat multifunkční kulturní prostor. V Kolíně zřejmě dojde k oživení lokality nábřeží a propojení místních neziskových organizací na jednom konkrétním projektu. V Českých Budějovicích se plány na konkrétní aktivity právě vytvářejí.

Na podporu aktivních skupin obyvatel dalších měst a vznik podobných kulturních jader bude také připraven manuál s praktickými radami od získání podpory města až po tipy k programové části.

-kch-