Holandská TV má zájem o Dovolenou v protektorátu

středa, 17. června 2015, 13:48 Aktuality, TV MediaGuru

Holandská veřejnoprávní televize má zájem o pořad Dovolená v protektorátu. Na středečním jednání Rady České televize to uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák. Pořad, který ČT vysílala jako součást připomínky konce Druhé světové války, je nominován také na screening Eurovision Creative Forum 2015, který představuje programové formáty evropských televizí veřejné služby.

Česká televize doporučila na Creative Forum celkem pět svých pořadů, porota přehlídky si z této pětice nakonec vybrala dva formáty – vedle pořadu Dovolená v protektorátu také pořad Zlatá mládež. Ten bude ČT vysílat letos na podzim.

Pořad Dovolená v protektorátu se snažil vykreslit život běžné rodiny v tomto historickém období, a to přenesením zážitků z Druhé světové války na současnou rodinu. Průměrná sledovanost pořadu dosáhla téměř 400 tis. diváků starších 15 let, průměrný podíl pořadu na sledovanosti představoval 11 %. Generální ředitel Dvořák považuje výsledek pořadu vzhledem ke konkurenci na komerčních televizních stanicích za dobrý.

-mav-