Illich koupil 80% podíl v konferenci WebExpo

pondělí, 08. června 2015, 08:14 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Vývojář a soukromý investor Michal Illich je novým většinovým vlastníkem mezinárodní konference WebExpo, jejíž 8. ročník se uskuteční v září v Praze. Nákupem 80% podílu v pořadatelské společnosti WebExpo tak Illich rozšířil své portfolio aktivit, jakými jsou softwarový vývoj, pořádání konference pro webové developery Devel.cz, angažmá v akcelerátoru StartupYard nebo působení ve vzdělávací instituci iCollege. Investice měla dosáhnout řádu milionů.

„WebExpo se mění každý ročník - každý rok trochu experimentuje, a tak budeme experimentovat i v budoucnu. Letošní ročník stavíme na základu, který se minule skvěle osvědčil, a sice že využijeme sály v centru Prahy. Dále spolupracujeme s iCollege a povedlo se přilákat více zahraničních hvězd,“ uvedl k letošnímu ročníku Illich.

Michal Illich pod vlastní značkou Jyxo vyvinul a dodával fulltextové vyhledávání pro Seznam.cz, Atlas.cz, Zoznam.sk nebo Vodafone. Společnost Jyxo, kterou roku 2008 koupila mediální skupina CME, má za sebou také vývoj platformy Blog.cz nebo reklamního systému Sklik.cz. V současné době se Illich věnuje vlastním projektům jako je FlowReader, Testomato či Wikidi, je majitelem webzinu Zdrojak.cz a spoluzakladatelem a zároveň lektorem vzdělávacího projektu zaměřeného na online podnikání i College. Současně podporuje české startupy v pražském akcelerátoru StarupYard.

Michal Illich
Michal Illich, foto: WebExpo

-mav-