Seznam.cz kupuje 35% podíl ve firmě Mautilus

pondělí, 01. června 2015, 08:13 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Seznam.cz majetkově vstupuje do společnosti Mautilus, pod pondělí 1. června 2015 se stává vlastníkem 35% podílu v brněnské společnosti, která se věnuje vývoji aplikací pro chytrá zařízení. Seznam.cz bude se společností Mautilus spolupracovat v oblasti video technologií, a především rozvíjet projekt Inio.TV.

„Nástroj, který dokáže jednu aplikaci dostat do různých chytrých zařízení, od televize po chytré hodinky, je užitečný i pro naši budoucnost. Máme obsah, který chceme jednoduše zpřístupnit na různých zařízeních. Produkt Inio.TV nám toto umožní a vstup do společnosti Mautilus nám dává prostor se na připravovaném řešení podílet i technologicky,“ uvedl Pavel Zima, generální ředitel společnosti Seznam.cz.

Společnost Mautilus vyvíjí multiscreenový OTT (Over the Top) aplikační editor nazvaný Inio.TV. Právě jeho rozvoj bude financován z investice společnosti Seznam.cz. Pomocí tohoto nástroje lze vytvářet a upravovat OTT aplikace na všechny platformy, na kterých lze dnes sledovat video: mobilní telefony, tablety, chytré televize, herní konzole, set-top boxy a web. „Součástí aplikačního editoru bude v budoucnu také možnost návrhu HbbTV aplikací a interaktivních televizních reklam, tudíž B2B zákazníci do rukou dostanou mocný nástroj,“ řekl Petr Mazanec, technický ředitel společnosti Mautilus.

-mav-