Za novou značku CETIN mluví Martin Žabka

pondělí, 01. června 2015, 10:29 Aktuality, PR, Lidé MediaGuru

O2 Czech Republic se 1. června rozděluje na dvě nezávislé společnosti: retailového operátora O2 a  velkoobchodního správce infrastruktury Českou telekomunikační infrastrukturu (CETIN). Dochází přitom k naprostému oddělení obchodního a manažerského vedení a řízení obou společností včetně bezpečnostních, informačních a kontrolních systémů. Za komunikaci značky CETIN bude zodpovědný dosavadní tiskový mluvčí O2 Martin Žabka. Kontakt s médii za O2 zajišťují Lucie Jungmannová a Kateřina Mikšovská.

CETIN
Logo nové společnosti CETIN

CETIN se zaměří na plánování, výstavbu a provozování mobilních sítí, metalických i optických pevných sítí, včetně celoplošné vysokokapacitní sítě datových komunikací pro všechny operátory na trhu. O2 své činnosti nechává v oblasti maloobchodu a poskytování telekomunikačních služeb koncovým zákazníkům.

„Účelem rozdělení je dosáhnout toho, aby nové společnosti fungovaly jako dvě po všech stránkách nezávislé a samostatné hospodářské jednotky schopné samostatně rozvíjet svůj unikátní tržní potenciál,“ uvedl Tomáš Budník, předseda představenstva a generální ředitel O2.

Rozdělení firmy bylo symbolicky oslaveno sundáním loga O2 z budovy na Olšanské, kde bude nově vzniklá společnosti CETIN sídlit. Na sundané logo mohli následně zaměstnanci O2 napsat svůj vzkaz a popřát své firmě do nového života.

O2
Sundané logo z budovy v Olšanské se vzkazy od zaměstnanců

-kch-