Čupr vstupuje do online platformy LidkáSíla.cz

čtvrtek, 09. července 2015, 11:07 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Dva měsíce od startu získala online platforma LidskáSíla.cz, která domácnostem zprostředkovává úklid online a chystá se na rozšíření o další služby, investici v řádech miliónů korun od dvou investorů – investiční společnosti Tomáše Čupra Bizthusiasm a blíže neupřesněného polského investora.

V první fázi získává Bizthusiasm v LidskáSíla.cz 8% podíl, zbytek investice je řešen formou tzv. convertible note, tedy půjčkou, kterou lze v budoucnu směnit za podíl ve start-upu. Konkrétní výše investice a budoucí podíly investorů tak závisí na úspěchu služby.

„Věřím platformním byznysům a sázím na tezi, že všechno, co si mohou lidé zařídit online, bude v budoucnosti online. Tedy i sjednávání domácích prací a dalších služeb. Za LidskáSíla.cz navíc stojí tým, který má mou důvěru,” popisuje důvody svého rozhodnutí Tomáš Čupr.

Druhý investor, který si přeje zůstat v anonymitě, je členem významného polského venture capital fondu. „Investice z Polska má pro nás strategické výhody v případě expanze do zahraničí. Tomáše Čupra bereme jako partnera, který nám svými schopnostmi a zkušenostmi pomůže projekt posunout. Nabízí se také spojení s online supermarketem Rohlik.cz, za kterým Tomáš stojí, i když konkrétní podobu zatím nechceme prozrazovat,” říká spoluzakladatel LidskáSíla.cz Robert Vojáček.

LidskáSíla.cz eviduje měsíc po svém spuštění stovky objednávek a do dvou let by služba chtěla naplno vytížit přes 2 000 profesionálů.

-stk-