Do investiční skupiny Miton vstupuje Václav Štrupl

úterý, 07. července 2015, 12:09 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Do investiční skupiny Miton, která stojí za projekty Heureka, Slevomat, Rohlik.cz, Domodi nebo Bonami, vstupuje Václav Štrupl. Stává se tak šestým investorem skupiny. Jeho role bude pomoc s hledáním a rozvojem nových projektů.

Václav Štrupl
Václav Štrupl

Miton vznikl v roce 2000 jako projekt čtyř investorů: Michala Jiráka, Tomáše Matějčka, Ondřeje Rašky a Milana Zemánka. V roce 2013 rozšířil skupinu Tomáš Hodboď, který se podílel na projektu srovnávače cen Heureka.cz a projekt vedl po jeho prodeji společnosti Allegro.

Václav Štrupl je spoluzakladatel internetové agentury H1.cz, kterou se společníky v roce 2010 prodali společnosti Ataxo. V lednu 2013 pak spolu s Mitonem založil Bonami.cz, e-shop s designovými doplňky do bytu a nábytkem, kde působí zároveň jako CEO. Obrat Bonami.cz činil v roce 2014 100 miliónů Kč a letos firma v Česku, Polsku a na Slovensku, kde působí, cílí na dvojnásobnou částku.

„V Mitonu se projektům, ve kterých máme podíl, hodně věnujeme. Nejsme primárně finanční investor. Chceme budovat skvělé firmy, které z internetu dělají lepší místo, a používáme při tom know-how, které jsme za ty roky získali. Je pro nás klíčové do týmu průběžně přivádět schopné lidi a ty si dlouhodobě udržet,” komentuje změny Michal Jirák.

-stk-