Effie otevírá přihlášky, práce přijímá do 14. srpna

středa, 01. července 2015, 13:43 Aktuality MediaGuru

Soutěž Effie Awards začala přijímat přihlášky. Možné je přihlásit původní komunikační kampaně určené pro český trh, případně kampaně s přejatým zahraničním konceptem avšak s vysokou mírou přidané hodnoty, které byly zveřejněny v období od 1. ledna 2014 do 30. června 2015. Práce je možné přihlašovat do pátku 14. srpna 2015.

Hodnocení přihlášených kampaní porotou bude probíhat dvoukolově. V prvním kole vyberou porotci práce postupující na shortlist. Ve druhém kole při společném sezení určí medailové pozice. Posuzovaná kritéria jsou obtížnost, náročnost úkolu (Chalenge) s vahou 25 %, strategické, kreativní i mediální řešení (Solution) s vahou 25 % a výsledek (Results) s vahou 50 %. Porota uděluje Zlatou, Stříbrnou a Bronzovou EFFIE a může některé ceny neudělit či rozdělit mezi více prací.

První kolo hodnocení bude v průběhu září. Nad shortlistem zasedne porota v polovině října.  Slavnostní vyhlášení proběhne 4. listopadu 2015 v kině Lucerna.

Soutěž tradičně pořádá Asociace komunikačních agenturHlavním partnerem soutěže je evropská společnost TRND, která se zaměřuje na collaborative marketing.

-kch-