GoNet uvedla rekordér pro online TV pořady

úterý, 21. července 2015, 09:52 Aktuality, Internet & Mobil, TV MediaGuru

Před desíti měsíci začali vývojáři společnosti GoNet, provozující online televizní přehled TV program, pracovat na projektu rekordéru zdarma. Služba umožňuje divákům si ve vysílacím schématu vybrat to, co chtějí sledovat, kliknout na ikonu nahrávání (tlačítko REC) a když je program odvysílán, přehrát si ho v počítači nebo online. V nabídce provozovatele této služby je 16 stanic.

 „Můžete nahrávat jednotlivé pořady, případně nastavit oblíbené, jejichž nové díly se vám budou archivovat automaticky. Bezplatně vám služba uchová 20 nezhlédnutých nahrávek a maximálně 100 nahraných pořadů po dobu jednoho měsíce,“ uvedl Pavel Górecki ze společnosti GoNet.

Pořady se nahrávají ve formátu MP4 při rozlišení 640x360 pixelů s datovým tokem 800kbps, zvuk 128kbps, 44.1kHz ve formátu AAC. Nahrávané pořady se ukládají na server společnosti. Górecki podotkl, že nejde o online streaming jednotlivých pořadů, ale o službu videorekordér. O zpoplatnění služby do budoucna zatím neuvažuje.

GoNet plánuje po pilotním provozu oslovit více českých diváků, ale taktéž expandovat i do zahraničí – na Slovensko a do dalších států. S tím by souviselo rozšíření nabídky poskytovaných kanálů.

TV proram

-mav-