iDnes.cz má novou mobilní verzi, mění navigaci

středa, 22. července 2015, 13:53 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Portál iDnes.cz mění svou mobilní verzi. „Počet uživatelů mobilní verze neustále stoupá, a proto jí věnujeme takovou péči. Na jedné obrazovce přinášíme daleko více zpráv a důležitých informací. Jednodušší je nyní přístup k magazínovým sekcím iDnes.cz z vysouvací části hlavní stránky,“ říká člen představenstva mediální skupiny Mafra Michal Hanák.

Redesignem prošla především navigace. Hlavním navigačním prvkem je vertikální menu, které se vysouvá z pravé strany. Zde jsou všechny online přenosy a výběr článků z jednotlivých rubrik. Důležitou změnou prošly také fotografie, které jsou v lepší kvalitě a zobrazují se roztažené na celou šířku stránky. Hlavní článek má vždy velkou fotografii, přehled hlavních článků je obsáhlejší než dosud. Všechny tyto doplňující informace jsou „klikací“, a usnadňují tak přístup čtenářů k dalším informacím a obsahu.

Novinkou je sekce nejzajímavější video, které lze okamžitě přehrát přímo na titulní straně mobilního iDnes. Mezi články lze listovat tahem do stran. V inovované podobě se zobrazují i diskuse. Členění je přehlednější a příspěvky se dají snadno sdílet na sociálních sítích.

Změnou mobilní verze iDnes.cz startují i změny v jeho aplikacích pro Android, iOS a platformu Windows. I zde probíhá sbližování obsahu desktopového a mobilního iDnes: konkrétně to pro aplikace znamená příchod on-line zpravodajství, diskusí, on-line přenosů sportovních zápasů a další inovace.

-stk-