Pícha povede ČRo Plus, do rozhlasu přijde i Kopa

středa, 08. července 2015, 12:45 Rádio MediaGuru

Český rozhlas oznamuje personální obsazení po odchodech Daniela Rause a Ondřeje Nováčka.

Vedení stanice Český rozhlas Plus se od 1. srpna ujme Alexandr Pícha, současný ředitel Centra Nových médií a bývalý šéfredaktor a ředitel Radiožurnálu. V polovině srpna také do Českého rozhlasu nastoupí nový ředitel Centra vysílání. Stane se jím Ondřej Kopa, který působil v ČT24 jako šéfeditor odpovědný za večerní kontinuální vysílání a vedoucí redakce večerních pořadů, oznámil tiskový mluvčí ČRo Jiří Hošna.

Pícha nahradí na stanici Plus ve funkci šéfredaktora Daniela Rause, který na vlastní žádost odchází z Českého rozhlasu k 31.7. Pícha také nadále zůstává ředitelem Centra Nových médií, které se stará především o multimediální rozměr vysílání ČRo. Ondřej Kopa pak na pozici ředitele Centra vysílání nahradí Ondřeje Nováčka.

Alexandr Pícha v Českém rozhlasu zastával řadu manažerských pozic. Od roku 2010 působí jako ředitel Centra Nových médií. Pracovní dráhu začal jako zpravodaj Československého rozhlasu a pak zpravodaj České televize na Slovensku. Asi deset let pracoval jako šéfredaktor a později ředitel stanice Radiožurnál. Byl také zástupcem programového ředitele a vedoucím projektu digitálního vysílání. V letech 2006-2007 pracoval jako zahraniční zpravodaj v USA.

Ondřej Kopa na začátku devadesátých let působil jako redaktor v Českém rozhlase Ostrava, poté se stal parlamentním zpravodajem stanice Radiožurnál. V roce 1998 nastoupil do TV Prima, kde zastával pozici zástupce šéfredaktora zpravodajství a vedoucího domácího a regionálního zpravodajství. V ČT24 pracoval od roku 2010. Nejprve jako šéfeditor odpovědný za denní kontinuální vysílání a od roku 2012 jako šéfeditor odpovědný za večerní kontinuální vysílání a zároveň vedoucí redakce večerních pořadů Události, komentáře, Interview, Hyde Park a Před půlnocí.

-mav-

Foto: Český rozhlas