ČRo startuje Olympijský rok, představí osm sportovců

úterý, 04. srpna 2015, 13:30 Aktuality, Rádio MediaGuru

Český rozhlas Radiožurnál a Český olympijský výbor společně zahajují projekt Olympijský rok. Během roku, který zbývá do olympiády v brazilském Riu, představí v časosběrných dokumentech a seriálech postupně osm sportovců, kteří by měli na letních olympijských hrách Česko reprezentovat.

Do projektu se zapojí moderní pětibojař David Svoboda, vodní slalomář Vavřinec Hradilek, tenistka Lucie Šafářová, kanoista Josef Dostál, plavkyně Simona Baumrtová, chodkyně Anežka Drahotová, judista Lukáš Krpálek a šermíř Alexander Choupenitch. Těchto osm sportovců budou redaktoři Českého rozhlasu natáčet nejen při závodech nebo trénincích, ale i u nich doma či ve škole. Zaměří se přitom i na jiné faktory než jen sportovní výkony, například na psychické rozpoložení, kvalitu přípravy, rodinné zázemí, partnery, manažery a trenéry.

Stanice Radiožurnál odvysílá v posledních pěti až sedmi týdnech před olympijskými hrami seriál „Příběhy Radiožurnálu“. Vyvrcholením každého týdne pak budou časosběrné dokumenty o jednotlivých sportovcích. Připravovat se bude také souborná kniha „Můj olympijský rok“. Projekt Olympijský rok bude žít i na webu Českého rozhlasu a sociálních sítích. Sportovci budou do svých speciálních profilů posílat selfie a videa z různých míst světa, vždy s údajem, kolik dní ještě zbývá do jejich finálového závodu či zápasu.

-stk-