ČT už točí seriál Rapl, naváže na Cirkus Bukowsky

středa, 19. srpna 2015, 11:14 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize začala natáčet kriminální seriál Rapl. V roli detektiva Kuneše známého ze série Cirkus Bukowsky se v něm znovu objeví Hynek Čermák. Třináctidílný seriál má rovněž stejného scenáristu a režiséra Jana Pachla.

"Kritický a divácký ohlas na Cirkus Bukowsky doma i v zahraničí pomohl tomu, že postava detektiva Kuneše je první, které se v historii České televize dostalo spin-offu, tedy přešla z jednoho úspěšného seriálu do své vlastní série," uvedl ředitel programu České televize Milan Fridrich.

Kuneš v ní bude řešit případy v zapadlém pohraničí, kam se dostal kvůli svému svéráznému chování. "Vysoce postavená nadřízená ho uklidí na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu, jejíž vyšetřování uvízlo na mrtvém bodě," přiblížil zápletku kreativní producent Josef Viewegh, v jehož tvůrčí skupině seriál vzniká.

Natáčení Rapla začalo v Praze a tvůrci budou mimo jiné točit v Krušných horách, Jáchymově, německém pohraničí, Chemnitzu, Drážďanech, Karlových Varech, Mariánských Lázních a dalších lokalitách. "Krušné hory jsou krásnou mystickou krajinou, nicméně také nemilosrdně krutým podnebním pásmem, ve kterém v minulosti dokázal přežít jen velmi tvrdý jedinec," uvedl režisér a scenárista Pachl. Proti Cirkusu Bukowsky bude v každé hodinové epizodě uzavřený kriminální případ, a všemi třinácti díly se bude táhnout leitmotiv v minulosti neobjasněného zločinu.

Vedle Čermáka se v Raplovi objeví Alexander Pyško či Miroslav Etzler, ale i řada zahraničních herců, protože některé motivy zasahují do Německa.

Vznik další detektivní série potvrzuje oblibu žánru u českých diváků. Vedle Cirkusu Bukowsky se pokračování dočkaly například Případy 1. oddělení, které se na obrazovce mají objevit v příštím roce. Pokračování seriálu Policie Modrava připravuje také televize Nova a na detektivní žánr vsadila i Prima, která již oznámila natáčení nového seriálu s pracovním názvem VIP vraždy.

-čtk-