PHD vydává knížku o nástupu umělé inteligence

pondělí, 24. srpna 2015, 08:51 Aktuality, Reklama MediaGuru

Mediální agentura PHD vydává knížku Sentience: The Coming AI Revolution and The Implications for Marketing, která pojednává o nástupu umělé inteligence a jejím potenciálním vlivu na reklamní průmysl.

„Umělá inteligence je blíž, než by se na první pohled mohlo zdát. Proto přicházíme s touto publikaci, s níž chceme ukázat, že je dobré se na budoucnost už připravit,“ vysvětluje Jiří Herian, Managing Director české pobočky agentury PHD.

Sentience

Po historickém exkurzu a zmapování současného stavu umělé inteligence, do které nemálo investují hlavní technologičtí hráči, jako je Google, Apple nebo IBM, se kniha zabývá možnostmi, jak umělá inteligence pravděpodobně promění marketingovou komunikaci.

Marketéři a spolu s nimi i mediální a reklamní agentury se budou muset připravit na změnu publika reklamních sdělení, už nebudou cílit pouze na spotřebitele, ale i na algoritmy. Na scénu přijdou VPA (Virtual Personal Assistant, virtuální osobní asistent) a preemptivní marketing, který na základě podrobných znalostí chování spotřebitele bude schopen předvídat více než dřív. Ovlivní i mediální byznys. „Role mediálních agentur se s příchodem umělé inteligence radikálně změní. Přemění se v tzv. technologické architekty, kteří budou promýšlet, které technologie v kampani využít a jak je oslovit,“ dodává Jiří Herian.

Kniha je k dostání na Amazon.com: Sentience: The Coming AI Revolution and the Implications for Marketing.

Pozn.: PHD je provozovatelem serveru MediaGuru.cz.

-stk-