Do Prahy zamíří kampaň Ostře sledovaná prsa

středa, 16. září 2015, 15:04 Aktuality, Reklama MediaGuru

Aliance žen s rakovinou prsu spustí v Praze v říjnu – v Měsíci boje proti rakovině prsu – kampaň Ostře sledovaná prsa. „Cílem kampaně zaměřené na všechny generace je upozornit veřejnost na důležitost prevence v boji proti rakovině prsu. Kampaň chce zvýšit povědomí o možnostech využití prevence a vést ženy i muže k odpovědnosti za své zdraví,“ říká Eva Knappová, ředitelka Aliance žen s rakovinou prsu.

Akce, na kterou upozorní tisková inzerce či komunikaci v rádiu, se bude konat od 1. do 8. října na Václavském náměstí, následně na Náměstí republiky, na Praze 6 a nakonec na Náměstí Jiřího z Poděbrad.

Vizuál kampaně
Vizuál kampaně

Probíhat bude ve dvou designových modulech. V prvním se návštěvníci budou moci naučit techniku samovyšetření prsu od vyškolených lektorek z řad pacientských organizací z celé České republiky.

OstreSledovanaPrsa_vizualizace1
Vizualizace designových modulů

Interiér budou zdobit fotografie pacientek z Bellis Young & Cancer od fotografky Heleny Szmigelové. Bude zde možné i zakoupit předměty a trička firmy Avon Cosmetics nebo si dát kávu Nespresso. K dostání bude i „Prsní hrnek“, jehož autorem je Matyáš Fuchs. Výtěžek z prodejů bude věnován na boj proti rakovině prsu.

Prsní hrnek od Matyáše Fuchse
Prsní hrnek od Matyáše Fuchse

V druhém modulu bude umístěna tzv. sádrovna, kde se budou vytvářet odlitky ňader. Jeden si bude moci žena odnést domů, druhý bude instalován na Prsní stěnu, umístěnou ve foyer Nové scény Národního divadla.

Kampaň bude zahájena 1. října odpoledním happeningem na Václavském náměstí od 18 hodin. Součástí budou tzv. živé sochy, taneční vystoupení pacientek Bellis Young & Cancer a koncert skupiny Lola, která pro boj proti rakovině složila píseň Nazí a krásní. Autorem písně je Aleš Petržela, se skupinou ji nazpívala Petra Janů a klip k ní natočil Allan Schubert.

Jedná se o pokračování kampaně, která byla poprvé představena na letošním filmovém festivalu v Karlových Varech.

-stk-