FTV Prima klesl zisk na 237 milionů korun

pátek, 04. září 2015, 17:30 Aktuality, TV MediaGuru

Společnost FTV Prima, která drží vysílací licence stanic Prima, Prima Cool, Prima Love a Prima Zoom, hospodařila v období od dubna 2014 do března 2015 se ziskem 237 milionů korun. Ve srovnatelném období o rok dříve to bylo 324 milionů. Vyplývá to z informací uložených ve Sbírce listin. Vlastník společnosti FTV Prima Holding ve sledovaném období vykázal ztrátu 1,8 milionu korun po předchozím zisku 501 milionů.

Účetní závěrka zveřejněná v obchodním rejstříku obsahuje informace také o dalších částech holdingu. Společnost Media Club, která zajišťuje prodej reklamy na stanicích Primy, TV Barrandov a Óčka, ve sledovaném období vykázala zisk 51 milionů proti předchozím 55,5 milionu korun. Prima On-Line, u níž bylo v letošním roce rozhodnuto o sloučení s FTV Prima, vykázala účetní ztrátu 1,7 milionu, což znamenalo zlepšení proti předchozím 10,6 milionu.

Účetní období od loňského dubna do letošního března Primě z hlediska hospodaření přineslo jiný vývoj ve srovnání s bohatým předloňským rokem, kdy těžila z přílivu inzerentů. Ten byl výsledkem striktní obchodní politiky TV Nova. 

-čtk-